Skip to main content

Nuottivalmennus

NUOTTI-valmennus apuna arjen haasteisiin

Hankaluuksia arjen hallinnassa?
Opiskelu ei suju?
Motivaatio hukassa?
Tulevaisuuden suunta kadoksissa?

Mitä NUOTTI-valmennus on?

NUOTTI-valmennuksen alussa asetetaan yhdessä tavoitteet valmennukselle yksilöllisesti. NUOTTI-valmennus avulla saat apua arjen hallintaan, työpolkujen pohtimiseen, tukea elämäntilaan selkiyttämiseen tai esimerkiksi tulevaisuuden suuntaviivojen asetteluun. Rakennamme arkea, vorokausirytmiä, ratkomme huolia ja selvittelemme sopivia palveluja ja tukimuotoja.

Tapaamisia 20 kertaa, vähintään 60 minuuttia kerrallaan, 5 kuukauden aikana. Käynnit ovat pääasiassa yksilökäyntejä, mutta teemme yhteistyötä myös verkostosi kanssa, joten tapaamisissa voi olla mukana myös sinulle tärkeitä ihmisiä. Tapaamisista ja yhteydenpitotavoista tapaamisten välillä sovit yhdessä valmentajasi kanssa, mutta osa tapaamisista voidaan toteuttaa etänä, esimerkiksi videoyhteydellä. Tapaamiset toteutetaan pääasiassa sinun omassa arjen ympäristössä, kuten kotona, kirjastossa tai kahvilassa.

Kenelle NUOTTI-valmennus sopii?

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu sinulle, jos

  • olet iältäsi 16-29 vuotias
  • sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa
  • et ole suorittamassa ase/siviilipalvelusta
  • toimintakykysi on heikentynyt ja se estää sinua esimerkiksi suunnittelemasta tulevaisuutta tai hankaloittaa pääsyäsi opiskelemaan tai työhön
  • opiskelusi on vaarassa keskeytyä

Miten mukaan NUOTTI-valmennukseen?

Sinä tai lähityöntekijäsi voitte ottaa yhteyttä Kelan kuntoutuasioiden palvelunumeroon 020 692 205 tai voit tehdä kuntoutushakemuksen Kelaan. Tämän jälkeen Kelan asiantuntija ottaa yhteyttä ja haastattelee sinua, jolloin voit tehdä hakemuksen suullisesti. Lääkärin lausuntoa tai mitään erillistä lähetettä ei tarvita. Asiantuntija kertoo NUOTTI-valmennusta tuottavista tahoista, joista voit itse valita palveluntuottajan. NUOTTI-valmennus on sinulle maksutonta. Valmennuksen ajalta sinun on mahdollista saada kuntoutusrahaa, josta voit jo nyt lukea lisää Kelan palvelukuvauksesta kela.fi/nuoren-ammatillinen-kuntoutus.

Olet sydämellisesti tervetullut NUOTTI-valmennukseen KokoMieleen!

NUOTTI-valmentajamme

NUOTTI-valmenmentajillamme on pitkä kokemus nuorten kanssa työskentelystä ja laaja asiantuntemus kuntoutus, työ- ja opiskelupolkujen rakentamisesta. NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on vahvistaa voimavaroja ja vahvuuksia ja mahdollistaa tavoitteiden toteutumista. Valmentajamme toimivat Kanta-Hämeen alueella. Olet sydämellisesti tervetullut!